Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere

Koren - klassiek

F37C8958-8B3B-43A1-89B3-485466411A3D.jpeg
 • Docenten zijn volledig gediplomeerd
 • Afgestudeerd aan een conservatorium
 • In overleg zijn er flexibele lestijden beschikbaar

Bij het CKV heeft u de keuze uit verschillende groepen om samen te (leren) zingen. Alle cursussen worden gegeven door Miranda Driessen.

Koorzang voor beginners

Altijd al in een koor willen zingen, maar daar nog geen of maar weinig ervaring mee? Dan kan dit een mooie eerste stap zijn om de stap te zetten en lid te worden van een koor, of je als beginnend koorzanger zekerder te leren voelen binnen een ensemble. Het is een praktische cursus waarin we al zingend leert horen hoe je zuiver op elkaar kunt intoneren, en met elkaar mooie samenklanken kunt vormen. Dit alles doen we aan de hand van improvisaties, canons en eenvoudige koorwerken. 


Vocapella - klassiek vocaal ensemble

Vocapella is een ensemble dat zich richt op de uitvoering van, met name, klassieke muziek van middeleeuws tot de 21e-eeuws en alles wat daartussen zit. Het ensemble bestaat momenteel uit een trouwe kern van 14 zangeressen. Het afgelopen seizoen traden zij op in Weesp, Amsterdam en Almere met werken van vrouwelijke componisten. Komend seizoen gaan we o.a. aan de slag met het Magnificat van Isabella Leonarda, een componiste uit de Barok. 

Zangeressen (en zangers) met enige (koor-)zangervaring zijn van harte welkom om een keer te komen luisteren en/of mee te komen zingen. 

Zingen in een ensemble is een prima aanvulling op de lessen klassieke zang, maar we begroeten ook graag ook andere cursisten met enige (koor-)zangervaring.
 

Cursus Solfège voor koorzangers (ook geschikt voor instrumentalisten!)

Alle muziek begint met luisteren. Zeker voor koorzangers is dat een prima vertrekpunt, en velen zingen vaak jarenlang in koren zonder geleerd te hebben noten te lezen of van blad te zingen. Toch kan het heel handig en leerzaam zijn om iets op te steken over hoe muzieknotatie werkt, en hoe je dat kunt ‘vertalen’ naar zingen. Solfège of ‘van blad leren zingen’ verbetert bovendien je muzikale voorstellingsvermogen en helpt je sneller en beter muziek in te studeren. 
 

 • Koorzang voor beginners | Groepsles

  start dinsdag 26 september 20:30-21:30

  De eerste stap naar zingen in een koor.Korte cursus 10 lessen€ 113,63
  incl. BTW € 137,5
  Inschrijven
 • Vocapella | Groepsles

  start maandag 4 september 2023 - 13:30u-15:00u

  Zangeressen (en zangers) met enige (koor-)zangervaring zijn van harte welkom om een keer te komen luisteren en/of mee te komen zingen. Jaarcursus 37 lessen
  incl. BTW € 495
  Inschrijven
 • Solfège voor koorzangers | Groepsles

  start dinsdag 26 september 19:30-20:30

  Ook geschikt voor instrumentalisten!Korte cursus 10 lessen€ 113,63
  incl. BTW € 137,5
  Inschrijven

* Bij voldoende inschrijvingen kan er op elk moment gestart worden