Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Koordirigent

Miranda Driessen

Miranda Driessen studeerde begin jaren ’90 af als jazz-zangeres en docent muziek/orthopedagogisch muziekbeoefenaar aan het conservatorium van Maastricht. 

Van 2004 tot 2009 studeerde zij compositie aan het Rotterdams conservatorium. Haar werk werd sindsdien door heel Europa uitgevoerd en won verschillende prijzen. Van 2017 tot 2020 produceerde zij haar muziektheatervoorstelling Koerikoeloem naar het gelijknamige gedicht van Tjitske Jansen met uitvoeringen tijdens o.a. het Oranjewoud Festival, November music, en de Gaudeamus muziekweek. 

Als zangeres maakte zij van1999 tot 2020 deel uit van o.a. het ASKO kamerkoor, een ensemble dat zich toelegde op de uitvoering van nieuwe muziek en vele premières van internationaal gerenommeerde componisten zong op festivals als November music, Gaudeamus, Musica Sacra Maastricht en Sounds of music in Groningen. In dezelfde periode studeerde ze klassiek zang bij Charles van Tassel in Amsterdam. Eén van de hoogtepunten vormden de 7-uur durende integrale uitvoering van The great learning van Cornelius Cardew in het het Amsterdamse Muziekgebouw en de opera Oresteia van Iannis Xenakis. In 2017 zong zij de première van Temple of time van Sinta Wullur tijdens het Holland Festival in het Concertgebouw.

Vanaf 2010 volgde zij diverse cursussen en masterclasses op het gebied van de oude muziek bij o.a. Dominique Vellard, Iégor Reznikoff, Juan Carlos Asensio en Rebecca Stewart. 

Tenslotte voltooide ze in 2019 de applicatie-opleiding Koordirectie voor vakmusici aan de HKU, en dirigeert ze sindsdien verschillende koren waaronder de New land singers uit Lelystad en sinds 2021 Vocapella.