Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere

Veelgestelde vragen

Bij het CKV houden we twee keer per jaar een Open Dag, meestal in mei/juni en in september. 

In 2024 vinden de Open Dagen plaats op 22 juni en op 28 september. Van 11.00u tot 16.00u kunt u kennis maken met ons gehele aanbod!

Ja, dat kan! Proeflessen zijn mogelijk voor alle instrumenten en bij theater en beeldende kunst voor alle jaarcursussen. Voor korte cursussen is een proefles meestal niet mogelijk. Soms is het mogelijk om in overleg met de docent de eerste les van een korte cursus vrijblijvend bij te wonen.

Inschrijven voor een proefles kan makkelijk via de proefles button boven aan onze website. Bij veel vraag kan er soms een wachtlijst voor proeflessen zijn. 

Wat leuk dat u een proefles hebt aangevraagd! We informeren nu de betreffende docent over de aanvraag en kijken wanneer er plek is. De docent neemt contact met u op voor een afspraak. Wanneer er al veel reguliere inschrijvingen zijn voor een cursus, kan het voorkomen dat u langer moet wachten voordat de proefles kan plaats vinden. 

Ons kantoor wordt beheert door twee coördinatoren, die zelf ook docent zijn. Door de lesverplichtingen kunnen we geen doorgaande telefonische bereikbaarheid garanderen, en daarom communiceren wij voornamelijk via e-mail. Mocht u een vraag persoonlijk willen bespreken, dan bellen wij u terug als u dat wenst.

Inschrijven gaat altijd via de website, telefonisch inschrijven is niet mogelijk. 

Het CKV houdt de officiële schoolvakanties van regio Noord aan. Daarnaast zijn we gesloten op wettelijke feestdagen. 

Tijdens het schooljaar 2023-2024 vallen de vakantieweken en feestdagen als volgt: 

Start van het lesjaar: zaterdag 9 september 2023
Herfstvakantie: 21 t/m 29 oktober 2023
Kerstvakantie: 23 december 2023  t/m 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie: 17 t/m 25 februari 2024
Goede Vrijdag en Pasen: 29 maart t/m 1 april 2024
Koningsdag: 27 april 2024
Meivakantie: 27 april t/m 5 mei 2024
Hemelvaartsdag: 9 mei 2024
Pinksteren: 20 mei 2024
Zomervakantie: 20 juli t/m 1 september 2024

Start lesjaar 2024-2025: 7 september 2024

Door het grote aantal inschrijvingen kan het voorkomen dat u nog geen bericht heeft ontvangen. U kunt dit binnenkort verwachten. CKV Almere streeft ernaar uw aanvraag binnen 10 werkdagen te beantwoorden.

U hoeft bij inschrijving nog niet meteen te betalen. Wel reserveren wij alvast een plek voor u, dus we gaan ervan uit, dat u, of uw kind, ook deelneemt aan de cursus. 

Nadat u geplaatst bent en een oproep van de docent voor de eerste les hebt ontvangen, ontvangt u de factuur rechtstreeks van de docent. 

Bij jaarcursussen is het mogelijk om in termijnen te betalen. U kunt dit bij de inschrijving aangeven. Korte cursussen betaalt u meestal in een enkele factuur. 

Meestal wel. Bij jaarcursussen muziek is instromen tijdens het hele schooljaar mogelijk, mits er plek in het rooster is. Bij korte cursussen kunt u deelnemen bij de eerstvolgende start van de cursus. 

Bij groepslessen zoals beeldende kunst en theater is tussentijds instromen mogelijk in overleg met de docent, afhankelijk van het aantal beschikbare plekken en het aantal lessen dat u al gemist heeft. Neemt u hierover alstublieft contact op via het contactformulier. 

Als het kind nog geen uitgesproken keuze kan maken, kunt u bijvoorbeeld langskomen bij een van onze open dagen. Deze vinden plaats in mei en september, de data worden op de website en in de pers bekend gemaakt. 

Voor kinderen vanaf groep 3 raden wij aan om de jaarcursus muziekoriëntatie te volgen. Naast veel basisvaardigheden op gebied van ritme en gehoor leren de kinderen aan het einde van de cursus ook alle muziekinstrumenten kennen. 

Het is niet altijd nodig om een instrument te kopen. Duurdere instrumenten zoals piano`s en strijkinstrumenten zijn te huur bij gespecialiseerde winkels. De docenten adviseren hier graag over. Harpen kun je rechtstreeks huren bij het CKV. Ook tijdens de aankoop van een instrument kunt u bij onze docenten terecht voor tips en advies. 

 

Een knipkaart is een strippenkaart van 10 lessen die vrij verdeeld kunnen worden over een aantal maanden. Het voordeel van een knipkaart is de grote flexibiliteit die vooral past bij het drukke leven van werkende volwassenen. Tegelijk vraagt een knipkaart om een grotere zelfstandigheid en discipline bij het studeren thuis. 

Om voldoende vorderingen te kunnen bereiken, is het met name bij kinderen en jonge tieners van belang om regelmatig feedback van de docent te ontvangen. Bij een knipkaart zijn de afstanden tussen de lessen te groot om de regelmaat te kunnen garanderen. 

Nee, CKV verhuurt geen ruimtes. Voor vragen over verhuur in het gebouw kunt u terecht bij De Kunstlinie, www.kunstlinie.nl

Ja, dat kan. Laat ons via het contactformulier weten waarvoor je wilt solliciteren. Een open sollicitatie is altijd mogelijk!

We verwachten van onze docenten dat ze een opleiding aan een kunstvakopleiding of conservatorium afgerond hebben en aantoonbare ervaring of ambitie met lesgeven hebben. We hebben geen vacatures voor administratieve medewerkers.

Op dit moment zijn we op zoek naar:
- collega`s beeldende kunst (kinder- en jeugdcursussen)
- collega`s keyboard en piano lichte muziek/jazz
- collega`s piano klassiek