Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere

Volwassen improvisatie theater

 • Docenten zijn volledig gediplomeerd
 • Afgestudeerd aan een conservatorium
 • In overleg zijn er flexibele lestijden beschikbaar

Bij CKV Almere hebben we al jarenlang volwassenengroepen die het dak eraf spelen! Sinds 5 jaar hebben we ook een improviastie theatergroep! 

Bij Improvisatie theater leggen we de nadruk op spelplezier! het CKV Almere bied een inspirerende en stimulerende omgeving waar je wordt uitgedaagd om je horizon te verbreden! Tijdens onze lessen oefenen we met verschillende speltechnieken die je direct kunt toepassen in de les, en later kunt gebruiken in de voorstelling! Want je gaat natuurlijk ook het podium op! We werken aan lichaamsbewustzijn, stemgebruik, expressie en oneindig veel andere essentiële vaardigheden die elke speler nodig heeft om goed te improviseren. Onze ervaren docenten begeleiden je met creatieve en uitdagende opdrachten die je helpen het beste uit jezelf te halen! 

Samen met jouw groepsgenoten werk je aan een prachtige voorstelling! Wat is dat voor voorstelling? Dat bepalen jullie zelf! Tijdens het repetitieproces wordt ervoor gezorgd dat de voorstelling behapbaar is voor alle cursisten en tegelijkertijd genoeg uitdaging biedt, waardoor je het beste uit jezelf kunt halen. We moedigen je aan om je talenten te ontdekken, je spelvaardigheden te verbeteren en je creativiteit te laten stromen. Of je nu al jaren ervaring hebt of voor het eerst begint met acteren, bij ons ben je welkom en krijg je de ruimte om je te ontwikkelen, zowel in je zelfverzekerdheid als in je spelvaardigheid! 

Naast het leren van theatervaardigheden, leggen we ook de nadruk op plezier en saamhorigheid. Theater is de perfecte plek om nieuwe vrienden te maken. Bij CKV Almere bieden we een veilige plek waar je kunt groeien als speler, zelfvertrouwen kunt opbouwen en vriendschappen kunt sluiten die een leven lang meegaan. Je maakt deel uit van een hechte gemeenschap van mensen die samen met jou een prachtige voorstelling maken! 

Dus als je op zoek bent naar een plek waar je op een professionele en leuke manier theater kunt ontdekken, dan ben je bij CKV Almere aan het juiste adres!

Heb ik ervaring nodig voor deze cursussen?
Nee, voor deze cursussen heb je niet persé acteerervaring nodig

Ik wil graag spelen met leeftijdsgenoten.
De leeftijd in de volwassengroepen is uiteenlopend en verschilt per cursusjaar. Ben je opzoek naar lessen voor jongvolwassenen? Kijk dan eens op onze Jongvolwassen theater pagina!

Is het cursusjaar al begonnen? Neem dan contact met ons op, je kunt bij improvisatie theater altijd instromen!

Het CKV Almere biedt ook teksttheater aan, neem eens een kijkje op de volwassen theater pagina!

Volwassen theater
Bij volwassen theater worden de voorstellingen gebaseerd op van tevoren geschreven theaterteksten. Je leert een specifieke tekst en ontwikkelt een personage met diepgang. Samen met jouw groepsgenoten maak je afspraken over het spel en repeteer je de voorstelling. De focus ligt op de interpretatie en de emotionele intensiteit van de tekst. Je werkt samen aan een voorstelling die verschillende sferen kan hebben, van ontroerend tot grappig en alles daartussenin. 

Improvisatie theater
Bij volwassenen improvisatietheater wordt de voorstelling ter plekke gecreëerd, zonder gebruik te maken van vooraf geschreven scenario's. De acteurs improviseren en reageren op basis van suggesties uit het publiek. De nadruk ligt op spontaniteit, creativiteit en “in het nu” reageren. Spelers moeten snel denken, samenwerken en op elkaar inspelen om een verhaal of scènes te ontwikkelen zonder een vooraf bepaald scenario.

Beide vormen bieden de mogelijkheid om je expressieve vaardigheden te ontwikkelen en samen met anderen een boeiende voorstelling neer te zetten. Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur en interesse welke vorm het beste bij je past.

 • Volwassen improvisatie theater | Groepsles

  start woensdag 11 september 2024, 19.45-21.30 uur

  Een korte opdracht en spelen maar! Tijdens de cursus Improvisatietheater leer je meer over verschillende vormen van improvisatietheater. Je leert hoe je jezelf staande houdt in improvisatie scènes en er wordt een geïmproviseerde voorstelling gemaakt!Jaarcursus 37 lessen€ 482
  incl. BTW € 583,22
  Inschrijven

* Bij voldoende inschrijvingen kan er op elk moment gestart worden