Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Viool

Igor Ruhadze

5c81f146-f498-4f9a-8c7a-415b7af585cd.jpg

Op 12-jarige leeftijd begon Igor Ruhadze zijn carrière als solo-violist in Odessa.
Hij studeerde zowel aan het ‘Tsjaikovski’ Conservatorium in Moskou als solo-violist, als aan het Conservatorium van Amsterdam als specialist in de Oude Muziek cum laude af.
Igor woont sinds 1999 in Nederland en is winnaar van verschillende internationale vioolconcoursen, zoals o.a. het bekende Internationale ‘Vioolconcours Locatelli’ in Amsterdam en het ‘Taneyev International Chamber Music Competition’ in Moskou.
Tevens ontving hij het ‘Musica Antiqua’ Competition diploma in Brugge. Van 1996 tot 2005 doceerde hij solo viool aan het Conservatorium van Moskou en aan de Moscow ‘Central Music School for Young Talent’.
In 2006 werkte hij als gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.
Ook toert hij tot op heden de wereld rond als solist met verschillende orkesten en ensembles met een divers vioolrepertoire variërend van renaissance tot hedendaagse muziek. Hij treedt als solist op de meest prestigieuze podia, waaronder het Concertgebouw Amsterdam.
Igor Ruhadze is artistiek leider van het ensemble 'Violini Capricciosi', artistiek leider van Nieuw Podium Klassiek Almere, NPKA en docent viool in MuziekTalent Almere
Hij heeft meer dan 50 cd's opgenomen voor labels Alpha, Edsetera, NM Classics, Brilliant Classics en Musica Sacrae.
Igor Ruhadze speelt op een prachtige viool: H. Jacobs, Amsterdam 1693, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.