Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Hoorn

Carolien Cox-van den Brink

572436ED-4664-4787-9802-987DECFE1761.png

Carolien begon haar muzikale carrière op 6 jarige leeftijd in het Limburgse Maasbracht-Beek. Ze volgde twee jaar blokfluitlessen, daarna verruilde ze de blokfluit voor de bugel. Vanaf haar 8e speelde ze met volle overgaven bij Fanfare Eensgezindheid. Deze fanfare werd vier maal Wereldkampioen in de concertafdeling fanfare tijdens het WMC (Wereld Muziek Concours). Haar vader en broer spelen nog altijd in de fanfare trombone. 

Tijdens haar middelbare school periode kwam ze erachter dat ze graag de passie voor samen muziek maken, wilde delen met anderen. Daarom koos ze ervoor om na haar VWO-examen de opleiding Orthopedagogisch Muziek Beoefening (OMB) te gaan volgen aan het Conservatorium te Maastricht. 

Naast deze opleiding volgde ze ook hoofdvaklessen bugel. Na het eerste jaar maakte ze, op advies van de hoofdvakdocent, een switch naar de hoorn. De eerste hoornlessen volgde ze bij Harry Vorselen. Na drie maanden les gehad te hebben, deed ze opnieuw auditie, dit maal voor hoofdvak hoorn. Ze studeerde hoorn bij Wil Sanders en Willy Bessems. 

Naast de studie OMB rondde Carolien ook de studie schoolmuziek (1e graads) af. Na haar studie verhuisde Carolien vanuit het Limburg naar het voor haar toen nog onbekende Almere. Hier werkt ze nu al meer dan 20 jaar als muziekdocente in het Voorgezet Onderwijs en geeft ze ook al meer dan 10 jaar hoornles bij CKV Almere. In haar vrije tijd speelt ze mee in de diverse orkesten van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO). Haar belangrijkste drijfveer is: leerlingen de liefde voor het (samen) musiceren bijbrengen.