Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Blokfluit & blokfluit ensembles

Stephanie Brandt

StephanieBrandt007col.jpg

Stephanie Brandt is een bevlogen en veelzijdige docente. Bij het CKV geeft ze les aan zowel beginners als aan ver gevorderden, aan ensembles, aan jonge kinderen en aan volwassenen tot op hoge leeftijd. Ongeacht het instapniveau kan iedereen op eigen tempo zijn talent ontwikkelen. Regelmatig worden leerlingen van Stephanie aangenomen bij de talentopleidingen van Stichting Muziektalent Almere. Buiten het CKV wordt Stephanie regelmatig gevraagd voor workshops, masterclasses en ensemble coaching. 

Stephanie studeerde blokfluit en kamermuziek in Frankfurt bij Michael Schneider en in Amsterdam bij Paul Leenhouts. Daarnaast verdiepte ze haar pedagogische kennis met een studie Onderwijskunde aan de Universiteit van Amsterdam. 

Naast haar werkzaamheden als docent treedt Stephanie regelmatig op  met haar kwintet Seldom Sene. Haar spel is te beluisteren op verschillende cd’s en is ze regelmatig te horen op de radio. Naast Seldom Sene was zij 17 jaar lang vast lid van het bekende Renaissance blokfluitconsort The Royal Wind Music. 

Stephanie is zeer actief in de blokfluit wereld in Nederland, zo is ze redacteur bij het vaktijdschrift “Blokfluitist“ en was ze van 2012 t/m 2022 oprichter en mede-organisator van de Open Recorder Days Amsterdam, het grootste festival voor de blokfluit in Europa.