Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Slagwerk & Swingband

Wim Kegel

10260B98-FD7F-437E-8DAA-85E7263883DE.jpeg

Wim Kegel is één van de meest prominente drummers van Nederland. Hij heeft een unieke stijl die de traditionele manier van drummen combineert met een progressieve, eigentijdse en persoonlijke benadering.  

Momenteel speelt Wim in de volgende ensembles: Braskiri, The Intercontinentals, Het Haagsche collectief “Spinoza Orkest” o.l.v Ben v/d Dungen, het Quartet Duckpin’ Bowling Alley met zijn broer Marco Kegel en navigeert hij zich als freelancer door de muziekwereld. Wim heeft tal van CD’s opgenomen met nationale en internationale musici zoals Ack van Rooijen, Dave Liebman, Bob en Chuck Findley, Willem van Manen’s Contraband, Gijs Hendriks, Hans Mantel en Jungle Boldie.Zijn CD-project DRUMWISE kwam uit in 2015 en behaalde mooie recensies en resulteerde in een reeks optredens langs de gerenommeerde Jazz/Concert podia. 

Wim heeft zijn muzikale opleiding cum laude afgesloten aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag zowel uitvoerend als docerend musicus. Tijdens zijn opleiding speelde Wim al op jonge leeftijd door heel Europa en later wereldwijd, met name in het ‘verre oosten’. Hij speelde o.a concerten met Pat Metheny op het North Sea Jazz Festival en nam de C.D Falling Stones op met ex Miles Davis saxophonist Dave Liebman en Marc van Roon.  

Naast het spelen geeft Wim zijn liefde voor de muziek met veel passie en toewijding door aan de nieuwe generatie. Iedereen die les wil kan aankloppen bij hem in Almere waar hij dit jaar 22 jaar doceert aan het CKV. Wim is als docent geduldig en betrokken. De leerlingen mogen zichzelf zijn in de les. Hij staat open voor alle muziekstijlen en neemt de tijd voor een gedegen basis met aandacht voor een goede houding en een natuurlijke techniek. Wim geeft workshops op basisscholen, coacht ensembles en bandjes, is repetitor van de Swingband en is een veelgevraagd gastdocent bij de grote conservatoria in binnen- en buitenland.