Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Piano

Maarten Boogaard

99315021-38AA-42E7-9EEE-2B2CF7858931.png

Maarten Boogaard (1994) is geboren en getogen in Montfoort vlakbij Utrecht.
Op zesjarige leeftijd startte hij met pianolessen bij Michiel Roozendal.
Vanaf zijn elfde volgde hij pianolessen bij Ton - Herman Melis en Angélique Heemsbergen bij kunstencentrum Het Klosster in Woerden. Hij bleek als op deze leeftijd zowel met klassieke muziek als met jazz en improvisatie prima uit de voeten te kunnen. Vervolgens heeft hij zijn bachelor opleiding Klassiek Piano kunnen voltooien bij het HKU Utrechts Conservatorium, waar hij studeerde bij Henry Kelder.
Hij is diverse malen in de prijzen gevallen bij concoursen: als 11-jarige bij de Maassluise Muziekweek, bij het Tristan Keuris Concours in Amersfoort en in 2020 heeft hij de EMIR Steyerberg aanmoedigingsprijs gewonnen.
Maarten heeft een pianoconcert van Busoni uitgevoerd onder leiding van Mikhail Zemtsov en master classes gevolgd bij Svetozar Ivanov, David Korevar, Enrico Pace, Katia Veekmans, Martyn van der Hoek, Nazareno Ferruggio en László Stachó.
Hij treedt met grote regelmaat op, zowel individueel als gezamenlijk. Zo vormt Maarten een duo met pianist Duco Burgers, een duo met zijn broer en cellist Guido Boogaard en vertolkt hij regelmatig met gedreven enthousiasme premières van composities van vriend en collega-pianist Alexander Benham.

Tijdens en na zijn studie is Maarten lessen blijven volgen bij Bernd Brackman en Laurent Boullet.
Hij heeft zich ontwikkeld als een bekwaam leraar, een verrassend virtuoze
improvisator en een liefhebber van het uitvoeren van nieuwe composities, werk van onbekende componisten en muziek uit de Laat-Romantische periode, van circa 1880 tot circa 1950. Te denken aan Ravel, Rachmaninow, Scriabin, Dobrowen, Medtner en Palmgren.

De speelse manier waarop Maarten zelf is opgeleid geeft hij met veel plezier door aan zijn leerlingen, of het nou beginners of gevorderden zijn, jong of oud. Of je als leerling wil leren improviseren, piano wil leren spelen als hobby of je toelating wilt doen bij een conservatorium, je bent er bij Maarten van verzekerd dat de lesmethode je handen, polsen en armen niet zal belasten én zal aansluiten bij jouw wensen én mogelijkheden.