Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Viool

Ivan Pieksma

9FB9846D-2771-409F-8AE3-8132224334E8.jpeg

Ivan Pieksma is geboren in 1993 in Pancevo, Servie. Hij begon met muziek educatie op de leeftijd van negen jaar en slaagde van de middelbare school voor muziek “Jovan Bandur” bij Helena Marinc. Hij slaagde van de Faculteit voor Muziekkunst in Belgrado bij Madlen Stokic en Ljubomir Mihailovic en   Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij prof. Mikhail Zemtsov.  Als violist heef hij master classes gevolgd bij professors Maria Milstein, Kees Koelmans, Johannes Leertouwer, Peter Brunt, Chris Duidam, Elisabeth Perry and Eeva Koskinen en als altviolist heeft hij master classes gevolgd bij Professors Mikhail Zemtsov, Richard Wolfe, Marjolein Dispa , Julia Dinerstein, March Sabbah, Jannifer Stumm and Mikhail Kugel. 

Hij heef 20 solo concerten gegeven, naast 6 concert klassen van prof. Madlen Stokic-Vasiljevic. Vanaf 2011 was hij een lid van Belgrado Jeugd Orkest met welke hij heef gespeeld in grote Servische zalen net als Nacional Theatre, Kolarac, "Sava" Centrum, Russian home. Hij was voor een lange tijd solist en concertmeester van bovenstaand orkest. Ivan geniet ook van kamermuziek. Hij was deelnemer van Pancevo chamber ensembles (Camerata Pancevo, Academic Orchestra "Jovan Bandur”), de aanvoerder van het string quartet “Maestoso” waarmee hij uitmuntende resultaten heeft behaald thuis, en in het buitenland. Hij heeft daarnaast samengewerkt in het Rotterdam Sinfonia Orchestra met Nederlandse dirigenten zoals Peter Dijkstra, Jac van Steen and Conard van Alphen en violist Antje Weithaas. 

Tijdens zijn bachelor studies heeft Ivan ervaring opgedaan over het werken met kinderen op basis school orkesten en heeft hij een handboek geschreven over de eerste stappen van het spelen op een viool. Daarnaast heeft hij samen gewerkt met basis scholen voor muziek in Belgrado als onderdeel van zijn methodologie keuzevak. 

Naast zijn studies heeft hij voor 2 jaar privé les gegeven aan kinderen tussen de leeftijd van 6 en 12 jaar. Hij werkte mee aan zomer projecten van DGAI music school. Vanaf 2020 begint Ivan met werken bij leerorkest Stichtse Vecht, leerorkest Zuidoost Amsterdam (groep 4, 5, 6, 7 en 8) en DGAI muziekschool.