Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Viool

Ivan Pieksma

9FB9846D-2771-409F-8AE3-8132224334E8.jpeg

Violist en Altviolist Ivan Pieksma is geboren in 1993 in Pancevo, Servie. Hij begon met muziekeducatie op de leeftijd van negen jaar. Hij slaagde voor zijn opleiding aan de Faculteit voor Muziekkunst in Belgrado bij Madlen Stokic en voor de Masterstudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij prof. Mikhail Zemtsov.  

Als violist heef hij masterclasses gevolgd bij Maria Milstein, Kees Koelmans, Johannes Leertouwer, Peter Brunt, Chris Duidam, Elisabeth Perry and Eeva Koskinen. Als altviolist heeft hij masterclasses gevolgd bij Professors Mikhail Zemtsov, Richard Wolfe, Marjolein Dispa, Julia Dinerstein, March Sabbah, Jannifer Stumm en Mikhail Kugel. 

Ivan was voor een lange tijd solist en concertmeester van Belgrado Jeugd Orkest. Hij geniet ook van kamermuziek. Hij was deelnemer van Pancevo chamber ensembles (Camerata Pancevo, Academic Orchestra "Jovan Bandur”), de aanvoerder van het string quartet “Maestoso” waarmee hij uitmuntende resultaten heeft behaald thuis, en in het buitenland. Hij heeft daarnaast samengewerkt in het Rotterdam Sinfonia Orkest en met Nederlandse dirigenten zoals Peter Dijkstra, Jac van Steen and Conard van Alphen en violist Antje Weithaas. 

Tijdens zijn bachelor studies heeft Ivan ervaring opgedaan in het werken met kinderen op basisschool orkesten en heeft hij een handboek geschreven over de eerste stappen van het spelen op een viool. Daarnaast heeft hij samen gewerkt met basisscholen voor muziek in Belgrado als onderdeel van zijn methodiek keuzevak. 

Naast zijn studies heeft hij privé les gegeven aan kinderen en volwassenen. Hij werkte mee aan zomer projecten van Bi music school en het Leerorkest Amsterdam. Vanaf 2020 begon Ivan als docent bij het leerorkest Stichtse Vecht, het leerorkest Amsterdam (groep 4, 5, 6, 7 en 8) Bi music school, het CKV muziekschool Almere en coach in het AJSO orkest. Sinds 2023 Ivan is ook coach voor de “Strijkerklas”, een van de opleidingsorkesten van het AJSO.