Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo CKV Almere
Cello & Muziek van binnenuit

Florien Hamer


Florien Hamer speelde als veelzijdig celliste uiteenlopende muziekstijlen: o.a. tango, jazz en hedendaagse muziek. Klassieke recitals gaf zij met pianisten Brook Cuden, Carlos Guerrero en Hans van Beelen. 

Florien Hamer is als cellist verbonden aan het Frank Bridge Pianokwartet http://frankbridgepianokwartet.com/ en celloduo Hamer-Bermudez.

Na haar afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Zwolle bij Jeroen Reuling vervolgde zij haar studies aan het Conservatorium van Antwerpen bij Jaap Kruithof. Masterclasses volgde zij bij Ran Varon, Shmuel Magen, Bernhard Greenhouse en Marcio Carneiro.

Met haar ensemble SOIL (www.soilmuziektheater.nl) voerde zij werk van jonge componisten uit en maakte muziektheaterproducties o.a. voor festivals als Oerol, Noorderzon en de Wiener Festspiele met toernees door binnen- en buitenland. SOIL maakt producties i.s.m. theater- of dansgroepen als ZTHollandia, het Hans Hof Ensemble, Plan-D en tg Bloody Mary voor zowel volwassenen als kinderen. Recent maakte SOIL de muziektheatervoorstellingen Waai en Lied van Boom voor peuters.

Florien Hamer geeft celloles in de Hongaars/Finse Colourstrings-methode gebaseerd op het gedachtegoed van de Hongaarse componist Zoltán Kodály waarvoor zij in 2018 haar 1e fase diploma haalde. (www.colourstrings.fi)

Florien Hamer geeft naast celloles ook de cursus Muziek van Binnenuit volgens het gedachtegoed van de Hongaarse componist Zoltán Kodály en pedagoge Klára Kokas.